Kb. 70 milliárd eurót nyúlhattak le Janukovicsék

POLITIKA
2014 február 27., 18:03
comments 34

Az új ukrán miniszterelnök, Arszenij Jacenyuk szerint az elmúlt 3 évben 70 milliárd eurót (nagyon-nagyon sok forintot) vett ki Janukovics elnök és köre az ukrán pénzügyi rendszerből.

Ilyen léptékű korrupció azért még ott is durva. Az államkasszában állítólag összesen 400 ezer dollár (90 millió forint) van. Az ukrán pénzügyi rendszer többek közt emiatt rogyadozik.

Az új miniszterelnök nyilván politikailag érdekelt benne, hogy most mindent az előző garnitúrára kenjen, de az még ezzel együtt is hihető, hogy irgalmatlan pénzeket szivattyúztak ki az országból. Az ellopott pénzt többnyire hitelként kapta az ország az. (kyivpost)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.