Zalatnay Sarolta beperli Diplot

zene
2014 február 27., 13:11
comments 8

Írtuk mi is nemrég, hogy a világhírű producer mintha Zalatnay 1972-es, Adj egy percet című számának alapjait használta fel About That Life című számában. És bár Zalatnay nem tagadja, büszke rá, hogy ennyi évtized után is fel lehet használni egykori slágerét, azért biztos, ami biztos, perelni fog. A BorsOnline-nak mesélte el, hogy szerinte azért rabolhatták el a dalát ennyire gátlástalan módon, mert kicsi ország vagyunk, akit senki nem vesz komolyan.

A zeneszerző Frenreisz Károly is kiakadt, a Hungaroton jogászai állítása szerint éppen keresik a lehetséges lépéseket. Frenreisz felvetette azt is, hogy csak az egyik út a per, ők nem meglepő módon a peren kívüli egyezségtől sem zárkóznának el.

Az érintettek közül egyedül Diplo nem szólalt meg, őt nem sikerült elérnie a magyar lapnak.

Itt pedig a két szám, ahol hasonlóságot fedez fel, ott karikázza be a képernyőt:

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.