Jogellenesen szegregálták a cigány gyerekeket a nyíregyházi iskolában

Feliratkozás a Járvány hírlevélre

Minden hétköznap elküldjük, amit a járványról tudni érdemes. Iratkozz fel, és vigyázzunk egymásra!

A Nyíregyházi Törvényszék ma meghozott, nem jogerős ítéletében jogellenesnek minősítette a cigány gyerekek elkülönítését a nyíregyházi Huszár-telepi általános iskolában az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyermekeknek Alapítvány és az intézményt működtető Hajdúdorogi Egyházmegye közötti polgári peres eljárásban.

Az elsőfokú ítélet szerint az egyházmegye által működtetett iskolát nem kötelezi bezárásra a bíróság, az ítélet jogerőre emelkedése után viszont újabb elsős osztályok már nem indulhatnak az intézményben. A bíróság végzésében emellett kötelezte a Hajdúdorogi Egyházmegyét és a Sója Miklós Görögkatolikus Óvoda és Általános Iskolát a jogsértés abbahagyására, illetve eltiltotta az ilyen és hasonló jogsértésektől.

A perbe az államosítások miatt bekerült a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KILIK) is, aminek az ügyvédje azzal érvelt, hogy a felperes által elvárt különös integrációs feladatokat nem óhajt végrehajtani, mert arra sem lehetősége nincs, sem pedig nem is látja jelenleg szükségesnek. (MTI)

444 MAKRO a Kör tagjainak

A 2018‑as választások titkos tárgyalásainak története.

Megnézem
Kapcsolódó
Uralkodj magadon!
Új kommentelési szabályok érvényesek 2019. december 2-től. Itt olvashatod el, hogy mik azok, és itt azt, hogy miért vezettük be őket.