Rétvári Bence különköltözött a feleségétől

Rétvári Bence KDNP-s országgyűlési képviselő, a közigazgatási minisztérium államtitkára. Ezen kívül a házasság, a család védelmezője, a homoszexuális egyenjogúság  ellensége.

Rétvári Bencét hallják:

"A Kereszténydemokrata Néppárt a magyarországi rendszerváltoztató pártok egyike, a keresztény értékek legfőbb képviselője a magyar politikai életben. A KDNP a családok pártja is, ezért minden eszközzel - szimbolikus és anyagi eszközökkel egyaránt – feladatuk a családok és azok egységének megerősítése."

Délelőtt még ez volt a honlapján is.

retvari3

Miután emailen megkerestük a költözéssel kapcsoltban lekerült a köszöntő.

retvari4

Aztán nem sokkal később a retvari.hu a Facebook oldalára irányított át. Ott nincs szó a családok pártjáról.

"Az azonos neműek bejegyzett élettársi kapcsolatának a házassággal együttes említése a polgári törvénykönyv tervezetében keresztény szempontból nem elfogadható, mert csökkenti a házasság értékét, ezért a kereszténydemokraták a kifejezést kivennék a családjogból."

Bár a házasságkötés és a gyermekvállalás időpontja egyre inkább kitolódik, de hosszú távon egyértelműen a házasság a legnépszerűbb együttélési forma. Az alaptörvény védi a házasság intézményét, mint a férfi és a nő között létrejött közösséget. (...) A kormány a tudományos élet képviselőinek és a társadalom döntő többségének véleményét osztja, miszerint a gyermek számára az a legjobb, ha a lehetőségekhez mérten apa és anya mellett, családban nevelkedik. Ezért azt tartjuk jónak, ha az örökbefogadás intézménye az egynemű párok számára nem törvényben bevett mód .

Egy szó, mint száz, a házasság fontos. Rétvári önéletrajza szerint nős, felesége mérnök-informatikus. Ezt írja róla a Wikipédia is.

Itt lehet megnézni a vagyonnyilatkozatait.

Még tavaly is szerepelt benne Sz. Edina közös háztáratásban élő házastársként. Amit idén adott le, abba már nincs benne. Egy tollvonás lett a helyén. A vagyonnyilatkozatban két helyre is be kell írni a házasságot, így nem túl valószínű, hogy Rétvári csak kifelejtette volna a nejét.

retvari

retvari2

Kerestük Rétvári Bencét az ügyben, de egyelőre nem válaszolt. Mikor fog, azt be fogjuk tenni ide.