"Meg kell szabadulni a krumplibogaraktól" - kódolt nyelven toboroz katonákat az orosz hadsereg a Krímbe

Tbg
2014 március 1., szombat 16:16

Orosz közösségi szájtokon keresnek "katonai tapasztalattal rendelkező" önkénteseket, hogy "turistaként" ellátogassanak a Krímre, ahol most "Nagy-Oroszország" sorsa a tét. Az orosz katonai ejtőernyős szövetség pedig konkrétan kódolt nyelven kéri a katonákat, hogy "segítsenek a krími bajtársaknak", mert a tavasz, sőt a nyár is forró lesz, és "meg kell szabadulni a kártevőktől".

Az orosz Facebookon, a VKontakte-n (Európa második legnépszerűbb közösségi szájtján) mindenféle módokon toborozzák a hadrafogható oroszokat Krímbe, írja egy ukrán és egy orosz lapra hivatkozva a Euromaidan.

Van, amelyik teljesen őszintén, egyszerűen fogalmaz:

Háromféleképpen tudsz harcolni az Ukrajnáért vívott csatában.

A.) ... stb.

Majd meg van adva a kontaktszemély, akit fel kell hívni.

Van, ahol részletesen elmagyarázzák, hogy "turistaként" kell Ukrajnába utazni, de valójában arról van szó, hogy Nagy-Oroszországért kell harcolni a Krím-félszigeten

18 és 55 éves férfiakat keresek katonai múlttal. Hivatalosan "turistaként" mennénk Ukrajnába. A legtöbbünk mint orosz turista lesz ott, ezáltal kormányunknak sokkal több lehetősége lesz beavatkozni, hiszen saját állampolgárait kell megvédenie külföldön vészhelyzetben. Jelenleg nemcsak a Krím-félsziget sorsa, de Nagy-Oroszországé is kockán forog.

Sokkal trükkösebben fogalmaznak az orosz ejtőernyősök, akik egy ilyen szövegű meghívót küldtek szét:

A Szocsi olimpia hazánk győzelmével ért véget (Oroszország szerezte a legtöbb érmet - a szerk.) Mindannyian valamilyen formában részt vettünk a sikerben. Ugyanakkor, a kemény munka után jól esne egy kis pihenés.

A tavasz mindjárt itt van, a hó elolvad, a patakok csörgedeznek, az állatok előbújnak téli álmukból. Az pedig nem kétséges, hogy a legjobb hely a pihenésre, horgászásra, vadászásra a veteránoknak a Krím-félsziget, amely nem fekszik messze Oroszországtól.

Ráadásul a meteorológusok szerint meleg tavasz lesz és forró nyár. Kérlek, ne szalaszd el ezt a lehetőséget! (...) Elég valószínű, hogy több mint egy társad is van, aki ugyancsak találkozna veled ezekben a forró időkben, vendégül látna és elvinne a félsziget legszebb helyeire. És te, cserébe, felajánlhatnád neki, hogy kiírtod a kertjében a krumplibogarakat és más kártevőket.

 

Az ejtőernyősöknek szóló meghívó (Forrás)

(via, via)