Egyetlen körzetben 45 milliós bírságot szedett be a jelöltektől a választási bizottság

POLITIKA
2014 március 04., 14:56
comments 4

A Keresztény Magyarok Szövetségének 12,7 millió forintos bírságot kell befizetni, amiért hiányosan vagy késve adta le a választási jelöltállításhoz szükséges ajánlóíveket, de ą Magyarországi Szociáldemokrata Pártnak és a Független Kisgazdáknak is 5-5 milliót kell fizetnie.

Az új választási törvény ugyanis igen magas büntetéssel jutalmazza a bürokratikus trehányságot, ami az ajánlaóívek kitöltését és leadását jelenti.

(Már Rogán Antal blikkes kampányvideójában is előkerült a téma. Az egyik jelenetben egy fideszes bácsi vallja, hogy 250 ezer forint bünti lesz, mert eltolták.)

A teljes büntetési lista a Hvg-n olvasható.

A nagyok egyébként bünti nélkül állíthattak jelöltet. (Hvg)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.