Az átlagos szép?

testkép
2014 március 06., 12:38

Mutassuk meg, hogy az átlagos gyönyörű - ezzel a mottóval kerülhet a boltokba az új Barbie. Barbie hús-vér lányokról mintázott húga, Lammily valóságos emberi arányokkal rendelkezik. Bár megtévesztően hasonlít a nagy elődre, ennek a figurának normálisak a testarányai, mintha csak egy átlagos fiatal nő lenne.

Lamily megálmodója, Nicolay Lamm egy nagy amerikai egészségügyi ügynökség adatait használta fel a baba megtervezéséhez, így Lammily ténylegaz átlagos amerikai fehér 19 éves lányok testarányaival rendelkezik.

Azt eddig is tudtuk, hogy Barbie nem lenne életképes, mert a nyaka annyira hosszú, hogy nem bírná el a fejét, és hogy az sem valószínű, hogy valaha is lábra tudna állni. Így aztán nem csoda, hogy meglehetősen furán mutat mellette az "átlagbarbie", aki ugyanúgy egy szép lány, csak éppen normálisnak és egészségesnek látszik.

A Barbie-babák gyártóját, a Mattelt régóta támadják, hogy a világ legnépszerűbb babája miatt is olyan sok a táplálkozási zavarral küzdő kislány és nő. A testkép, amit a babákkal kívánatossá tesznek, egyszerűen nem valóságos, és már kora gyermekkorban azt sugallja a lányoknak, hogy a hús-vér nők nem szépek. Vajon a Barbie hatása, vagy a médiából és reklámokból a gyerekekre ömlő képek miatt van, de tény, a tengerentúlon már az óvodáskorú lányok is elégedetlenek testükkel és akár fogyókúráznak is.

Lammily villámgyorsan meghódította a világhálót, de egyelőre nem tudni hogy a boltokba kerülhet-e az egészséges "Barbie". A webgrafikus Lamm tavaly publikálta ötletét, most pedig épp online befektetőket keres. Úgy tudni a Matell nem érdeklődik. Ha mégis sikerülne elegendő támogatót szereznie, akkor úgy számolnak, hogy 2014 karácsonyán már a fák alá kerülhetnek az új babák.

Szerintetek Lammily megtörheti a Barbiek egyeduralmát? Ti vennétek ilyen babát?

További képek és videó: itt, és itt találhatóak

További nőkkel kapcsolatos híreket, érdekességeket találsz a feminfo facebook oldalán. Tetszik?

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.