Németh Szilárd rezsitábornok bedobta az ezres számot. Bár ne tette volna

POLITIKA
2014 március 06., 15:47
comments 31

Összesen több mint ezer ember kereste fel az ország húsz kormányhivatalában kialakított rezsipontokat, amelyek január 13-a óta működnek - dicsekedett Németh Szilárd mai sajtótájékoztatóján. Ezer, vagyis több mint ezer.

Hogy felmérjük a panaszkodó/feljelentőpontokat érő elsöprő roham erejét, számoljunk.

Január 13-ától tegnapig 38 munkanap telt el. Az 26 és egyharmad érdekélődő, NAPONTA. De azt ne úgy képzeljük el, hogy őket beterelték egy rettenetesen hosszú sorba, és egész nap várniuk kellett, amíg végre odaértek a pulthoz, ahol aztán gyorsan ledarálták nekik a szöveget, és már mehettek is.

Nem így volt. Mert húsz kormányhivatalról beszélünk. Vagyis a 26,3-at még eloszthatjuk hússzal. És akkor kiderül végre, hogy milyen tömeggel kellett szembenéziük a rezsipontok őreinek.

Az

1,3 fő/nap/rezsipont.

És még ezen is lehet javítani, mert Tarnai Richárd Pest megyei kormánymegbízott azt ígérte, hogy bár a rezsipontokat egyelőre a kormányhivatalokban hozták létre, de a fogyasztóvédelmi törvény nem zárja ki, hogy a jövőben máshol, akár a kormányablakokban is kialakítsanak hasonlókat.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.