Őrizetbe vették Ruttner Györgyöt

bűnügy
2014 március 06., 13:50
comments 4

Gyanúsítottként hallgatta ki, majd őrizetbe vette a Budapesti Nyomozó Ügyészség Ruttner Györgyöt. Ő az az ügyvéd, aki védte Damu Rolandot és Stohl Andrást.

Ruttner ellen tavaly decemberben emeltek vádat jelentős értékre elkövetett sikkasztás, ügyvédi visszaélés, büntetőügyben hamis tanúzásra felhívás és más bűncselekmények miatt.

Nem túlságosan körmönfont módon ügyfeleitől lenyúlta azokat a letéteket, amiket fizetőképességük alátámasztására kért tőlük.

A hivatalos közlemény szerint az ügyvéd 2010. és 2012. között ingatlanvásárlás fedezeteként összesen négy ügyfelétől, fejenként tízmillió forintot meghaladó összeget vett át ügyvédi letétként. Az adásvétel nem jött létre, de a pénzt Ruttner nem adta vissza.

Ruttner azzal védekezett korábban, hogy régi ügyfeleitől uzsorakölcsönt volt kénytelen felvenni. Mégpedig azért, mert bedőlt a Ceglédbercel határában elindított munkahelyteremtő beruházása, és a nyakába szakadt a projektre felvett devizahitel is. Ceglédbercel határában egy dolog biztosan elkészült, 4,5 hektáron Ruttner kisebb erődre emlékeztető luxusfarmja, amit még 2011-ben kénytelen volt meghirdetni 1,5 millió euróért. Ennyiért nem vitték el, az állítólagos uzsorakölcsönt pedig a nála hagyott letétekből fizette.

Ruttnernek tízmilliós adótartozása is van.

Az ügyészség házi őrizet elrendelését kezdeményezte Ruttnerrel szemben.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.