Éheznek az állatok az ukrán állatkertben

ÁLLAT
2014 március 08., 10:48
comments 13

Az új kijevi vezetés kemény megszorításokra van rákényszerítve, az országnak azonnal 35 milliárd dollárra lenne szüksége. A minisztériumok eladják autóikat, hogy azok árát is a központi költségvetésnek adják. A takarékossági intézkedések elérték az állatkerteket is, ennek következménye, hogy a harkovi állatkert lakói már a hétvégén élelem nélkül maradhatnak. Alexey Grigoriev állatkert igazgató elmondta, hogy

könnyekkel küszködnek és várják a minisztérium segítségét, hogy adhassanak mit enni az állatoknak.

Az állatkertben van egy terhes elefánt és félő, hogy baja lesz magzatának. A beszámolók szerint az ormányos a héten már annyira éhes volt, hogy többször elájult a kimerültségtől. Az állatokról itt talál képeket. Az igazgató hozzátette,

az állatok nem harcolnak a hatalomért, senki politikai nézeteit nem követik, csak élni akarnak.

Az állatkert közleménye szerint, ha nem jutnak eleséghez, már jövő héten meghalhatnak az alultáplált állatok. Az intézménynek eddig is komoly anyagi gondjai voltak, már három hónapja nem tudnak fizetni az élelemért a szállítóknak, akik emiatt leállították az ellátást. A harkovi állatkert 1890 óta működik, két világháborút is túlélt. (DailyMail)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.