Mesterházy szinte titokban bejelentette az MSZP nyolcpontos halálos fegyverét

Egyéb
2014 március 08., 07:33
comments 100

Eddig sem lehetett azzal vádolni a szocialistákat, hogy szétpörgötték a kampányt, Mesterházy Attila mintha már a 2018-as választásra készülne, amikor harmadszor is megpróbálja legyőzni Orbán Viktort, de most új szintet lépett a nem kampányolás.

Az MSZP elnökének sikerült péntek éjjel, egy Facebookra kitett galériában bejelentenie a párt nyolcpontos ígéretcsomagját. Jó, persze aki ott volt a szombathelyi lakossági fórumon, az a helyszínen is megtudhatta első kézből.

Ez az a csomag egyébként, amiről a hvg azt írta tegnap, hogy hosszas egyeztetés után egyeztek meg minden részletéről az MSZP, az Együtt-PM, a liberálisok és a DK vezetői.

Egy szocialista forrás azt mondta a lapnak, hogy „mindegyik pontot rengetegszer áttárgyaltuk, átszámoltuk a költségvetési vonzatait, hogy ne lehessen belekötni”. Az összefogás, amit korábban Összefogásnak hívtak, de már nem úgy hívnak, a hvg értesülése szerint azt várja, hogy a nyolc pont nyilvánosságra hozatalával „elkezdődik a kampány pozitívabb, offenzívabb szakasza, a Simon-ügy után ezekkel a közlésekkel kormányképes erőként tudunk megjelenni, melynek konkrét javaslataik vannak, és ezzel a Fideszt is reakcióra késztetjük”.

Arra a felvetésre, hogy mintha kicsit talán sokat vártak volna, az volt a válasz, hogy „egyszerűen ennyi időbe telt, amíg meg tudtunk egyezni a végleges üzenetekben, melyek mindenki számára elfogadhatóak”.

Sajnos nem tudjuk, hogy milyen fogadtatása volt a szombathelyi lakossági fórumozók körében a csodafegyvernek, mert arról az MSZP honlapja nem ír. De nem csigázzuk tovább az érdeklődést, íme a nyolc pont, amivel legyőzik a rezsiharccal kampányoló lopakodó diktatúrát:

A KORMÁNYVÁLTÓ SZÖVETSÉG 8 ÍGÉRETE

1. 250 000 új, valódi munkahelyet teremtünk. A fiataloknak garantáltan munkát vagy képzést adunk.

2. Másfélszeresére, 100 000 forintra emeljük a nettó minimálbért úgy, hogy a munkáltatók bérterhei nem növekednek.

3. A mikrovállalkozások leírhatják a társasági adójukból a bérekre rakódó közterheket.

4. Jelentősen csökkentjük az alapvető élelmiszerek árát.

5. Igazságos és fenntartható lesz a rezsicsökkentés.

6. 100 000 forintos nyugdíjig minden 65 év feletti 24 000 forint pluszpénzt kap, hogy meg tudja fizetni a gyógyszereit.

7. Radikálisan csökkentjük, majd megszüntetjük az elviselhetetlenül hosszú várólistákat.

8. Felszámoljuk a gyermekéhezést Magyarországon.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.