Nagyvonalú magyar focicsapatok sorozatunkból: Felcsút

sport
2014 március 08., 18:36
comments 77

Remélem, hogy mi nem kerülünk bajba amiatt, hogy csak úgy leírjuk Puskás Ferenc nevét a Felcsút csapatának előzetes engedélye nélkül.

Szóval a Felcsút a Honvéd ellen játszott, a meccs Székesfehérváron volt. A Honvéd szurkolók szokás szerint vittek magukkal pár drapériát, amiket a korlátokra szoktak kirakni. Az egyiken az állt, hogy

"Puskás, Kispest, Hungary"

Amikor csak a "Kispest" és a "Hungary" szavak voltak kint, addig nem volt gond, de mikor odakerült "Puskás" is, akkor a biztonságiak szóltak, hogy ezt nem kéne.

"Jó fejek voltak, mondták is, hogy nem értik a dolgot, de sajnos meg kell kérniük minket, hogy ne tegyük ki a drapit. Csak annyit mondtak, hogy a felcsúti vezetőség határozott kérése volt, hogy ne engedjenek semmilyen Puskás nevét tartalmazó transzparenst kitenni, mert ez az ő csapatuk neve. Az volt az utasítás, hogy a Puskás név használata tilos. Ennél nevetségesebb dolgot én még nem hallottam."

Ezt a Honvéd egyik szurkolója mondta az Origonak.

Puskás amúgy a Honvédban játszott, de picsába a részletekkel. Ő most már Felcsúté, és kész.

Mondjuk így sem világos, hogy miért ne emlékezhetne rá bárki. Félnek, hogy ha a rossz szektorban van kint a neve, az összezavarja a játékosokat a pályán?

A Honvéd molinó nélkül is 4-0-ra verte a Felcsútot.

UPDATE:

A Felcsút honlapján egyébként így közvetítették a meccset:

2. perc

Néhány száz kispesti drukker elkísérte a vendégcsapatot Székesfehérvárra, és a jelek szerint ők is nekünk szurkolnak, mert fennhangon Puskás Ferenc nevét skandálják.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.