A magyar beat megint szép lesz

ZENE
2014 március 09., 08:17

Különleges epizóddal jelentkezik a másnapos hétvégi délelőttökre kitalált zenei sorozatunk: ezen a héten régi magyar lemezek előtt tisztelgő válogatást kaptunk. A mixet Moroncsik Ádám készítette, aki napközben grafikus (rengeteg fontos koncertnek ő tervezett plakátot az elmúlt években, de például ezt az előtte/utána Majdan képet is tőle kértük el), éjszakánként pedig a budapesti bulifelelős Designer Drums dj-csapat tagja.

A DD-ről minden kiderül Facebook-oldalukon és Mixcloudjukról, de most mindennél fontosabb, hogy kezdjünk neki a mixnek, ami nagyszerű utazást kínál a magyar popzene legszebb évtizedeibe.

444_hangOver_#43 - Moroncsik Ádám by !!444!!! on Mixcloud

Kaptunk felvezető szöveget is a válogatáshoz:

Imádom a hosszú, nyújtózkodós vasárnapi másnaposságot. Ilyenkor soha nem a háztartási keksz, meg a húsleves szokott segíteni, hanem a magyar lemezek. Elkezdem egymás után feltenni őket. Internetet nem szabad nézni, ne kínozzuk magunkat azzal, amit előző éjjel tettünk. Offline zenehallgatás, sercegő, régi korongok. Az ablak alatt a nyolci is nyugodtabb, atlétában kiállok az ablakba, nézelődök, először azokat a számokat teszem fel, amik kellemesen visszabillentenek az életbe. Érzem a szellőt, kellemes az idő. Aztán elkezdek a nőkön gondolkodni, mert igazából mindig csak rajtuk gondolkodom. Utána nagyon elkezd fájni a fejem. Hasogat, üt, nem is bírom túlságosan már a gyűrődést. Visszadőlök a takaróra és jön a kellemesen nyomott nyolcvanas évek. Lassacskán visszaráz, a depressziót felváltja az önirónia, aztán meg előjönnek az igazán jó képek. Lassan visszatér az erőm és hát, kezdődik előlről az egész roller. Ez a kép volt a válogatás koncepciója is.

moroncsik_adam

Mivel az eheti válogatásban különösen sok a kultúrtörténeti szépség, idepakoljuk az egész számlistát is:

 1. Halász Judit - Elmúlt az éjjel
 2. Bergendy - Nyár és tél
 3. Szindbád - filmrészlet
 4. Németh Lehel - Merre jártál tegnap este
 5. Victor Máté - Rosszkor szóltak rám
 6. Marionett Rt. - Mikor az pirkadat
 7. Gálvölgyi János- Balázs Péter - Téves hívás bohózat
 8. Korda György - Haver, a nőkkel jól vigyázz
 9. Banánhéjkeringó - részlet
 10. Illés - A bolond lány
 11. Hungária - Rémlátomás
 12. A.E. Bizottság - Nem bírom a gyűrődést
 13. Latinovits Zoltán - Shakespeare - Fáradt vagyok
 14. Balaton - Levert vagy
 15. Spenót - Hova tűntek a szőke nők
 16. Trabant - Ragaszthatatlan szív
 17. Ági és a Fiúk - New York
 18. Szűcs Judith - Hozd el a holnapot
 19. Neurotic - A soha nem látott hölgyet
 20. Dinamit - Tinédzser dal
 21. Magyar Retró - filmrészlet
 22. KFT - Macska az úton
 23. GM49 - Kozmikus álom
 24. Gemini - Azon a szombat éjszakán
 25. Beton - Vár ránk az út
 26. Hyppolit a lakáj - részlet
 27. Illés & Koncz Zsuzsa - Mr. Alkohol

Sorozatunknak ez már sokadik alkalma volt, a korábbiakat itt lehet megtalálni. Fontos apróság, hogy a Designer Drums kollektívájából nem Ádám az első, aki mixet készített nekünk, Szobahipszter Ákos és Soundbank Gergő nagyszerű szettjeit is bármilyen nehezen induló reggelre jó szívvel ajánljuk.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.