A Fidesz, vagy az MSZP vásárolja fel nagy tételben Zuschlag könyveit?

KULTÚRA
2014 március 10., 16:21
comments 10

Napok óta jönnek a részletek Zuschlag János expolitikus, exelítélt legújabb könyvéből. Mikor ma elolvastuk azt a részt, amikor Jánost állítólag meggyömöszölte egy vén politikus a parlamenti liftben, egyszerre ébredtünk rá, hogy ebből a könyvből mi elfelejtettünk szerezni magunknak. Mivel amúgy is szereznem kellett egy példány Wiedermann Helga dolgozatából a pénzügyi szabadságharc győztes meccseiről, elvállaltam ezt a feladatot is.

Azt hittem, hogy sokkal könnyebb lesz.

Először elmentem a Mammutban található Libribe, ahol a Wiedermann-elmélkedéseket sikerült beszereznem, de azt mondták, a Zuschlag-könyv még nincs. Csak ma jelent meg, talán szerdára meg lesz. Nem adtam fel, ahhoz engem ennél sokkal jobban meg kell szopatni. Először felhívtam a Napi Gazdaság Kiadó Kft-t, akik a könyvet kiadták. Megtudtam, hogy tőlük nem lehet megvenni, de lehetetlen, hogy a nagyobb könyvesboltokban ne legyen. Bár azt már ők is hallották, hogy az Allee-ban nincs. Esetleg próbáljam meg az Alexandrát a Nyugatinál.

Közben felhívtam gyorsolvasó politológus barátomat, aki közölte, hogy igen, ő is ott vette meg 11-kor, már majdnem el is olvasta. De menjek, még volt egy rakás belőle. Rohantam a Nyugatihoz, ahol közölték, hogy sajnos elfogyott. Nem egyesével kapkodták el, át kellett küldeni több száz darabot az Eurocenterbe, mert ott volt egy nagy vásárlás. Már egy sincs nekik.

Jó, elmegyek egy még nagyobb Alexandrába. A kiskörúti gigaalexandrában sajnos minden elfogyott. Felvásárolták, kész, mindet elvitték. Jó, akkor megpróbálok még egy Librit. El nem tudják képzelni, milyen megalázó egy nap többször vadidegen embereknek azt mondani, hogy Jó napot kívánok, a Zuschlag-könyvet keresem! Rettegve léptem be a Rákóczi úti Libribe, de az eladó lelkesen bólintott: van! Tényleg volt, még vagy három darab. Ennyire Zuschlag Jánosnak én még nem örültem. Most már csak azt kellett kitalálni, hogy ki lesz az a hülye, aki el is olvassa, és majd ír belőle egy cikket.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.