Az ukrán kormány letartóztatná a krími vezetőket

külföld
2014 március 11., 05:22
comments 5

Bírói határozat alapján körözést rendelt el az ukrán főügyészség Volodomir Konsztantinov, a krími parlament elnöke és a Krím miniszterelnökévé kikiáltott Szerhij Akszjonov ellen. A gyanú szerint az ország alkotmányos rendjének erőszakos megváltoztatására készültek.

Körözést adtak ki Denisz Berezovszkij ellentengernagy ellen is - ő az, aki nem sokkal azután, hogy kinevezték az ukrán hadiflotta parancsnokának, átállt az oroszbarát erők oldalára. Ellene hazaárulás a vád.

Hétfőn őrizetbe vették Mihajlo Dobkint, Harkiv megye volt kormányzóját is, akit az ország területi egysége elleni fellépéssel vádolnak. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.