Iráni közvetítő vett jegyet az eltűnt maláj gépre hamis útlevéllel felszállóknak

külföld
2014 március 11., 06:07
comments 5

Az FBI is összevetné adatbázisával annak a két férfinak az ujjlenyomatait, akik lopott olasz és osztrák útlevéllel szálltak fel a pénteken eltűnt malajziai gépre.

Bár az amerikaiak egyelőre nem állítják, hogy terrortámadás történt, hírszerzési forrásaik szerint a két "mediterrán külsejű" férfi Katarból utazott Thaiföldre, ahol egy iráni közvetítő, egy bizonyos Ali segítségével vettek repülőjegyet, hogy Kuala Lumpur és Peking érintésével Európába repüljenek.

A Malaysia Air Boeing 777-ese Kuala Lumpurból tartott Pekingbe, amikor Vietnam partjainál eltűnt.

Ali a Grand Horizon utazási irodánál vett jegyet a két gyanús utasnak. Az iroda tulajdonosa, Benjaporn Krutnait szerint Ali csak annyit kért, hogy olcsók legyenek a jegyek. Először két külön gépre foglaltak jegyeket a férfiaknak, de azok lejártak, mert Ali nem jelentkezett időben.

A Malaysia Air járatára végül március 6-án vette meg a jegyeket, amiért készpénzzel fizetett.

Az eltűnt gép roncsait amúgy továbbra sem találják. A maradványokat immár nem is a vietnami, hanm a maláj partoknál, a korábbi kutatási területnél jóval délebre keresik. A vietnami hatóságok ezzel párhuzamosan északi irányba is kiterjesztették a kutatási területet, amely így már egészen a vietnami-laoszi-kambodzsai hármas határig terjed. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.