Simicska Lajos tervezte meg a NOL új arculatát, hogy elsorvassza a lapot

media
2014 március 11., 13:20
comments 34

Tegnap délután óta a legjobb dolog a neten az a thread, amiben a Népszabadság felháborodott olvasói kommentelnek az oldal designváltása miatt.

Egy ilyen esemény, az oldaltól és arculattól teljesen függetlenül kiveri a biztosítékot a névtelenül írogató dizájn, termékfejlesztési és általános internetes szakértőknél, de ami a NOL-nál történik, az ezen a műfajon belül is kiemelkedő.

Irányt?, akitől ellopták a színvonalas vitákat

Ez borzalmas.(...) Törlődtek, vagy legalábbis nem látszanak a korábbi kommentek, viták, eszmecserék. Ez egyértelmű veszteség. A NOL-on nem ritkán színvonalas beszélgetések alakultak ki egy-egy cikk alatt, néha értékesebbek, mint a kommentelt iromány. Számunkra ez olyan, mintha megloptak volna bennünket.

gétébé, aki szerint le akarják cserélni az olvasókat

Egyértelműnek látszik, hogy a tulajdonosváltással ideológiai váltás is bekövetkezett. Láthatóan egyetlen hozzászólásra ingerlő témánál sincs kommentre lehetőség, vagyis az első menetben - azonkívül, hogy rettenetet csináltak a megjelenésből - igyekeznek az olvasókat is elhajtani, hogy aztán azok lépjenek a helyükbe, akik már megfelelnek az "új" elvárásoknak.

Walden, aki szerette a régi tweed zakót

Összefoglalva: a NOL a laza tweed zakót susogós mackóra cserélte. Kár volt a 444 dizájnerére (vagy egy őt személyes példaképnek tekintő dizájnerre) bízni az új kialakítást. A 444 is úgy néz ki, mint egy szobafestéshez használt, lecsöpögtetett Blikk a járdán egy novemberi hajnalon. Ez az új NOL image se sokkal különb.

katarakt, aki régebben maga is foglalkozott web-lap készítéssel

15-20 éve úgy készítettem saját web-lapot, hogy számítástechnikát vagy más releváns szakmát soha nem tanultam. No, ez a design ezen a szinten van. Katasztrófa...

andai, aki szerint a fidesz kezének lábáról beszélni túlzás, de...

tragédia az egész átalakítás átgondolatlansága, borzalmas időzítése, az "eredmény" gyalázatos volta, emiatt sok olvasó elvesztése. már megjelentek a fidesz-keze-betette-a-lábát típusú összeesküvés-elméletek, amelyek persze baromságok, de hogy az egész mögött az új tulajok megfeleléskényszere sejlik, az hótbiztos.

elsore, akinek gyanús az időzítés

Az, hogy ezt valaki meg merte csinálni ilyen felkészültséggel és ráadásul a választás kellős közepén, több, mint elgondolkodtató

Stabilo2, aki egy volt olvasó

Önök is elkövették azt a hibát (amit sok oldal), hogy rögtön megjátszották az új design, nem érdekelte igazából Önöket az fogyasztók (olvasók) véleménye. Egy volt olvasó.

dudar, akinek a Népszava jobban fekszik

Talán még annyi megjegyzésem volna, hogy a megújult internetes Népszava sokkal jobb.

terminal, akinek nem őszinte a gratulációja

uj nol uj fonok uj fidesz SS lap:-) Gratulja!,,!

Shah Jahan, az egy darab MNO-NOL olvasó

A mostani MNO-hoz hasonlóan áttekinthetetlenné vált, miért?

mbnol, aki rosszindulatú is tudna lenni

Sajnos semmi okot nem találok, hogy gratulálhassak Önöknek ehhez az "new design"-hoz. Sőt, ha rosszindulatú lennék azt állítanám, hogy valaki szándékosan kívánja csökkenteni a nol.hu olvasóinak számát.

revify, aki nem szereti, ha parancsolgatnak neki

ja, már eleve a "szóljon hozzá ehhez a cikkhez" felszólítás nekem nem tetszik.

Salvator2, aki szerint április 7-én jön a totális diktatúra

Valóban érthetetlen, hogy ki és miért korlátozza a hozzászólások lehetőségét. Talán már gyúrnak április 7-re? A totális diktatúra kezdetére?

kalamáris, aki szeretne egymásra reagálni, de nem hagyják neki

A szerkesztőség egyik nyilvánvaló célja a hozzászólások mielőbbi elrejtése, az egymásra reagálás megnehezítése, vagyis összességében a viták korlátozása volt az új dizájnnal.

Disclaimer1: Szerintem jó lett az új NOL, a réginél kb. milliárdszor jobb.

Disclaimer2: Személyesen ismerem a csapatot, akik az oldalt csinálták, beleértve a szerkesztőket, a dizájnereket és a fejlesztőket. A megrendelőket nem.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.