Rasszista töltetű megjegyzése miatt felfüggesztettek egy sportkommentátort

futball
2014 március 14., 07:38
comments 56

Határozatlan ideig nem szerepelhet a képernyőn a Sport TV kommentátora, Zombori Sándor, egykori válogatott labdarúgó.

"Én annak nagyon örülök, hogy visszanézve az igazolásokat, egyre kevesebb a külföldi, aki ahogy Mészöly Kálmán mondta, leesik a fáról és már itt futballozik" - mondta még február 28-n.

A tévé ezt a kölzeményt adta ki:

"Az OTP Bank Liga egyik mérkőzésének felvezető részében tett olyan kijelentést Zombori Sándor, amely félreértésre adhat okot, bár a szakkommentátor a magyar fiatalok védelmében szólt a kvalifikálatlan légiósokkal szemben. Noha a megjegyzése nem volt szándékosan rasszista töltetű, félreértésre adhat okot. A Sport TV elhatárolódik minden rasszizmusra utaló kijelentéstől, ezért az esetet házon belül szankcionáltuk."

Ez volt a Mészöly-klasszikus

Ez pedig Zomborié:

(csakfoci.hu)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.