Hírünk a nagyvilágban: magyar stricik hálózatára csaptak le Belgiumban és Magyarországon

A Belgiumban működő prostituáltak futtatásával foglalkozó magyar bűnszervezetet a belga és a magyar rendőrség számolta fel a napokban.

A rendőrség azt írja: a többségében magyar állampolgárokból álló bűnszervezet tagjaiként, 2012. óta Magyarországon toborzott nőket szállítanak Belgiumba, ahol Ghent városában, a piroslámpás negyed különböző bárjaiban prostituáltként dolgoztatják őket. A bizonyítékok szerint a csoport tagjai az áldozatokat befolyásolták, fenyegették, megverték, adott esetben arra is kényszerítették őket, hogy több pénzért védekezés nélkül szexeljenek.

A csoport tagjai felügyelték a lányok napi munkáját, ellenőrizték bevételeiket, mozgatták őket a különböző bárok között, meghatározták, mikor és hol dolgozzanak. A pénzből a stricik házakat és kocsikat is vettek maguknak.

zsákmány 1

Március 13-án a két országban egy időben csaptak le a bandára.

  1. A belga hatóságok több helyszínen tartottak házkutatásokat Gentben, és 8 embert (7 magyar és 1 külföldit) fogtak el, akiket emberkereskedelemmel, bűnszervezetben való részvétellel és pénzmosással gyanúsítanak.
  2. Még aznap a magyar nyomozók két belga nyomozóval Budapesten, Nyíregyházán és Mohácson az ügyben eljáró belga vizsgálóbíró által kiadott európai elfogatóparancs alapján két személyt fogtak el, és 7 helyen tartottak házkutatást. Több luxusautót, közel 10 millió forint készpénzt, némi kábítószert és ékszereket találtak és foglaltak le.
Némi ékszer
Némi kábítószer

Az őrizetbe vett két ember közül csak egyikük járult hozzá a Belgiumba való kiadatásához. További bűntársakat keresnek.