Lelőtték a NATO honlapját

TECH
2014 március 16., 09:10

A Russia Today szerint egy magát CyberBerkutnak nevező csoport túlterheléses támadással elérhetetlenné tette a NATO honlapját. A csoport azzal vádolja a NATO-t, hogy segítették hatalomra jutni a "kijevi juntát" és elnyomják a sajtószabadságot.

Azt az üzenetet rakták ki a weboldalra, hogy nem tűrik a NATO megszálló csapatait az anyaföldükön. Azt állítják, hogy a “Tallinn cyber center” vagyis a NATO Cooperative Cyber Defence Centre of Excellence nevű alakulat ellen akarnak bosszút állni, mert őket a kijevi junta bérelte fel, hogy propagandát terjesszenek. Azóta a NATO honlapjai helyre álltak, de még mindig tart ellenük a támadás, írta a NATO sajtószolgálata.

Kiemelt videóink

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.