Lelőtték a NATO honlapját

TECH
2014 március 16., 9:10
comments 14

A Russia Today szerint egy magát CyberBerkutnak nevező csoport túlterheléses támadással elérhetetlenné tette a NATO honlapját. A csoport azzal vádolja a NATO-t, hogy segítették hatalomra jutni a "kijevi juntát" és elnyomják a sajtószabadságot.

Azt az üzenetet rakták ki a weboldalra, hogy nem tűrik a NATO megszálló csapatait az anyaföldükön. Azt állítják, hogy a “Tallinn cyber center” vagyis a NATO Cooperative Cyber Defence Centre of Excellence nevű alakulat ellen akarnak bosszút állni, mert őket a kijevi junta bérelte fel, hogy propagandát terjesszenek. Azóta a NATO honlapjai helyre álltak, de még mindig tart ellenük a támadás, írta a NATO sajtószolgálata.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére a közelmúltban a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg felületeinken. Ebben közösségként együttes a felelősségünk, a mienk kiemelt. Amíg újragondoljuk a teendőinket, nem minden cikkünk alatt lehet kommentelni. Egyszersmind kérjük és köszönjük, ha nem csak szabályzatunk betűjének, de a szellemének betartása felett is segítetek őrködni.

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt