Schmuck Andor bevetette: a nem kampánybusz, ami egy kampánybusz!

  • Engem férfi így még nem csapott be.
  • Kampánybusz-bemutatóra mentem.
  • De nem kampánybuszt mutattak be.
  • Hanem egy kampánybuszt.

Mozgó egészségügyi állomást avat kampánypénzből a Szociáldemokraták Magyar Polgári Pártja. Schmuck Andor, a párt elnöke sajtótájékoztatón mutatja be a párt kampánybuszát.

Ezzel az ígérettel hitegetett Schmuck Andor, a hülye politikai és bulváresemények Ron Werberrel keresztezett Friderikusz Sándorja. Ehelyett, amikor odaértünk délben a Blahán álló kampánybuszhoz, biztonsági szakemberek és ebédelő hajléktalanok között az fogadott minket, hogy ez nem kampánybusz, hanem egészségbusz.

schmuck_andor_szocialdemokratak_kampanybusz

Rá is kérdeztem Schmuck Andornál, hogy ez hogyhogy nem kampánybusz, és az alábbi beszélgetés nyugtatott meg engem: ez egy kampánybusz.

Schmuck Andor: Ez nem kampánybusz.
én: Miért, meddig fog járni?
Schmuck Andor: Április 6-ig.
én: De hát akkor kampánybusz.
Schmuck Andor: Nem, mert nincs pártlogókkal felcicomázva...
én: De hát rá van írva, hogy Szociáldemokraták.
Schmuck Andor: De nincsenek benne a párt vezetői!
én: Akkor kik lesznek benne?
Schmuck Andor: Az egyéni jelöltek.

3_schmuck_andor_szocialdemokratak_kampanybusz

Az „egészségbusz” egyébként kb. 80 helyre fog elmenni, és egészségszűrést fog végezni. Az első boldog vendégeket már negyed egykor befogadta az egészségkampánybusz.

Schmuck pártelnök egyébként még több mint 20 helyszínen ételt is fog osztani (a törvényt betartva, a száraztésztára pártlogót téve!). Mint mondta, a pártoknak óriásplakátok helyett inkább a rászorulókra kéne fordítaniuk a kampánypénzeket. A pártja egyébként nem veszi fel az egyéni jelöltek után járó 1-1 milliót (amit egyébként vissza kell fizetni, ha nem érik el a 2 százalékot), hogy „több férőhely legyen a bölcsődékben”.

5_schmuck_andor_szocialdemokratak_kampanybusz

A sebesség szerelmeseinek

A kampányegészségbusz egyébként egy hátsókerék-meghajtású Renault Maxity, ami valószínűleg (internetes adatok alapján) dízellel működik, a hengerűrtartalma 2488 cm³, a teljesítménye 96 kW, 131 lóerő, a sebességváltója manuális, 5 fokozatú. Fontos paraméter még, hogy nem kampánybusz, hanem kampánybusz. Sose feledjük:

Ha valami úgy néz ki mint egy kampánybusz, úgy közlekedik, mint egy kampánybusz, és úgy hápog mint egy kampánybusz, az nagy valószínűség szerint egy kampánybusz.

Fotók: Botos Tamás