17 424 SMS-t küldött a csalónak

KULTÚRA
2014 március 19., 20:01
comments 20

Lehúzták Edd Joseph bristoli grafikust, aki a Gumtree-n (a brit Aproneten) akart 80 fontért egy Play Station 3-at venni. El is küldte az eladónak az árát, de a konzol sosem érkezett meg, és az árát sem kapta vissza. Mivel a rendőrség nem sietett felkutatni a csalót, Joseph a saját kezébe vette az igazságszolgáltatást, és stílusos bosszút állt.

Először arra gondolt, hogy úgy tesz, mintha tudná, hol lakik a csaló, de aztán rájött, hogy ez egy hatalmas klisé, és úgysem ijedne meg tőle senki, ezért jobbat eszelt ki: küld neki valamit SMS-ben. Valami nagyon hosszút. Shakespeare-től a Macbethet.

william shakespeare

Joseph előfizető az O2-n, amin havi 37 fontért annyi SMS-t küldhetsz, amennyit akarsz. Így hát fogta magát, és a számítógépen bemásolta a netről a Macbethet a rendszerbe, ami 600, egyenként 160 karakteres SMS-re tördelte William Shakespeare művét. Azóta elküldte az Othellót, a Hamletet, a Cymbeline-t és a Minden jó, ha vége jót és 18 másik művet is, összesen 17 424 SMS-ben.

A csaló emiatt többször is megfenyegette telefonon a grafikust, aki nem kapott választ arra a kérdésére, hogy tetszettek-e neki a színdarabok.

Erről a Bristol Post írt, és nagyon remélem, hogy ez nemcsak az O2 reklámja, ami így küzd az ellen, hogy az SMS mint műfaj haldoklik.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.