Egy iszonyatos hétig sms-eztem Gyurcsány Ferenccel

POLITIKA
2014 március 19., 13:54
comments 60

Egy egész hete már, hogy elkövettem eddigi életem egyik jelentős hibáját. Felraktam a telefonomra Gyurcsány Ferenc választási appját, a NapiFerit. Egy egész hete minden nap többször smseztem Gyurcsány Ferenccel.

Screenshot_2014-03-19-13-24-26

A kapcsolatunk elég egyoldalú. Ő ír, én bosszankodok. Ő pedig megint ír, naponta többször is, és mindig úgy köszön el, hogy "Feri". Feri, a ismerősöm. Az ember, aki többször kommentálja nekem a napi politikát, mint bármelyik haverom. Persze olyat nem lehet, hogy valakinek DeDi Péter elemezze naponta a politikát, de Gyurcsánynál azért én többre vágyom.

Screenshot_2014-03-19-13-24-13

Az üzenetei olyanok, mintha egy különösen kommunista haverom Facebook-falát nézném. Csak még a különösen kommunista haverjaim is ritkábban hőbörögnek Orbánon, mint Feri. Ráadásul a különösen kommunista haverjaim nem írnak sms-t, ha betegek, vagy ha nem tudnak elmenni egy lakossági fórumra. Vagy arról, hogy mit főznek. Vagy arról, hogy mit gondolnak Vadai Ágiról. Jó, egy haverom van, aki ezt meg szokta írni.

Screenshot_2014-03-19-13-24-04

Nem lehet elégszer elmondani, hogy mennyire nyomasztó, amikor rezeg a telefon a zsebemben. Várom, hogy hátha jött egy üzenet a csajomtól, vagy Botos Tomi beküldött egy új videót a listára, de nem. Feri írt.

Screenshot_2014-03-19-13-20-16

Csak egyetlen megnyugtató gondolatom volt ezen az iszonyatos héten. A legutóbbi ember, aki rendszeresen sms-ben tájékoztatott a munkájáról, az Ruttner György sztárügyvéd volt. És vele is mi lett végül. Szerintem most leszedem az appot.

Screenshot_2014-03-19-13-20-09

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.