A nap paranoiás gondolata

Emlékeznek arra az emberre, aki Gyöngyöspatán telket vett a cigánysor mellett, és ott a Véderő nevű csoportnak katonai tábort szervezett, hogy ezzel is szítsa a feszültséget a faluban? Aztán egyik nap tartott egy kempó edzést a gyerekeknek, majd felkötötte magát.

Az egészről elsőként egy nem túl ismert lap, a Paksi Hírhatár számolt be. Külön érdekesség, hogy Paks Tolnában van, Gyöngyöspata pedig Hevesben. A paksi lap más hírrel még nem tudott országos figyelmet kivívni magának. Mindenesetre aznap a Kuruc.infótól a Népszaváig mindenki rájuk hivatkozott.

Ez volt a cikkben:

Eszes Tamás a véderők parancsnoka ma délután felakasztotta magát. A közismert ember Gyöngyöspatán vetett véget életének, ahol a  rendőrség szakértők bevonásával vizsgálja az ügyet. A Paksi- Hírhatár meg nem erősített forrásból úgy tudja, hogy a parancsnok a barátnőjével való veszekedés után követte el az öngyilkosságot.

Az egész onnan jutott eszembe, hogy ma egy rendőrautóban, megbilincselve meghalt Welsz Tamás, a Simon-ügy egyik gyanúsítottja. És az Index többek között ezt írja róla:

Úgy tudjuk, Welsz Tamás a Simon-ügy kirobbanása óta nagyon rossz idegállapotban volt. Magánéleti problémái is voltak, barátnője szakított vele, nemrég elköltözött tőle, illetve anyagilag is ellehetetlenült. Egy ismerőse az Indexnek elmondta, hogy az utóbbi napokban Welsz már öngyilkosságot fontolgatott.

Lehet, hogy tök véletlen. Csak eszembe jutott, mennyire tipikus, hogy ha valaki politikailag is érzékeny bűncselekménybe keveredik, és esetleg a titkosszolgálatok is rászállnak, akkor a csajuk kirúgja őket, és ettől meg akarnak halni.