Bárhova lépsz, az egyik legveszélyesebb mérges kígyóba botlasz

ÁLLAT
2014 március 20., 20:23
comments 18

Van egy kis sziget a brazíliai Santos partjaitól 140 kilométerre. Ilha da Queimada Grandének hívják, vagy más néven

a kígyók szigetének.

Ezen a szigeten él az arany lándzsakígyó, a világ egyik legveszélyesebb kígyófaja. Mérge megbénítja áldozatát, és szinte cseppfolyóssá változtatja belső szerveit. A halál szinte bizos egy órán belül.

bothrops

Ezen a szigeten készített videót a Vice magazin, egyelőre az első rész jött ki, itt lehet megnézni.

A szigeten ma már nem él senki, és nem is látogatják túl sokan. Van ugyan itt egy világtótorony, de ezt utoljára az 1920-as években kezelték a helyszínen. Utolsó őrzője eltűnt, mostanra már egy automata vezérli. Évente egyszer kell karban tartani, egy ilyen útra mentek el a tudósítók is.

"Ez a hely maga az anti-Galapagos"

- írták élményeikről.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.