226 milliárd forintot bukott eddig az állam a Mol részvényeinek megvásárlásán

gazdaság
2014 március 21., 10:49
comments 35

A Mol 21,22 százalékos részvénycsomagját 2011-ben vásárolta meg az állam az orosz Szurgutnyeftyegaztól, 1,88 milliárd euróért, amit az IMF-hitelből fizettünk. Azóta a forint és a Mol árfolyama is gyengült, innen jött össze az eddigi gigantikus veszteség. Fellegi Tamás, aki az üzlet idején még fejlesztési miniszter volt, abban bízott, hogy az árfolyam 26700 forintra is felmehet majd. Jelenleg 12330 forinton áll, a vásárlás óta az eladási szintet sem érte el egyszer sem. (via Index)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.