Kedves hölgyek! Most már a brit tudósok is bebizonyították, hogy mi, férfiak a kevesebb sminket vonzóbbnak találjuk

életmód
2014 március 22., 11:05
comments 40

Az arccelluxozás mellett egy másik őrület is hódít a neten. Lányok, asszonyok fényképezik magukat, amiben még nem lenne semmi újszerű, de a lányok és asszonyok

smink nélkül teszik ezt.

Az internet népe pedig egyöntetű elismeréssel reagál minderre. Sőt, mitöbb! A neves Bangor Egyetem porfesszora, Dr. Alex Jones fáradságos kutatómunkával bebizonyította, hogy a férfiak többsége vonzóbbnak tartja a smink nélkül, vagy csak enyhe sminkkel magukat fényképező nőket a kivakoltaknál.

Az egész amúgy figyelemfelkeltő kampánynak indult, a magukat smink nélkül lefényképező nők ugyanerre buzdították barátaikat is, hogy ezzel is felhívják a figyelmet a rák elleni küzdelemre

Dr. Jones a vizsgálatában többféle képet is használt erősen sminkelttől a smink nélküliig. A vizsgált populációban a férfiak és a nők egyaránt azt feltételezték, hogy a férfiaknak a sminkelt fotók fognak jobban tetszeni, de tévedtek.

Valójában mind a férfiak, mind a nők a kevésbé sminkelt képeket találták szépnek. (Via The Daily Mail)

(Címlapfotó: Vanessa Tevesti / Wikimedia commons)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.