Kedves hölgyek! Most már a brit tudósok is bebizonyították, hogy mi, férfiak a kevesebb sminket vonzóbbnak találjuk

2014 március 22., szombat 11:05
40

Az arccelluxozás mellett egy másik őrület is hódít a neten. Lányok, asszonyok fényképezik magukat, amiben még nem lenne semmi újszerű, de a lányok és asszonyok

smink nélkül teszik ezt.

Az internet népe pedig egyöntetű elismeréssel reagál minderre. Sőt, mitöbb! A neves Bangor Egyetem porfesszora, Dr. Alex Jones fáradságos kutatómunkával bebizonyította, hogy a férfiak többsége vonzóbbnak tartja a smink nélkül, vagy csak enyhe sminkkel magukat fényképező nőket a kivakoltaknál.

Az egész amúgy figyelemfelkeltő kampánynak indult, a magukat smink nélkül lefényképező nők ugyanerre buzdították barátaikat is, hogy ezzel is felhívják a figyelmet a rák elleni küzdelemre

Dr. Jones a vizsgálatában többféle képet is használt erősen sminkelttől a smink nélküliig. A vizsgált populációban a férfiak és a nők egyaránt azt feltételezték, hogy a férfiaknak a sminkelt fotók fognak jobban tetszeni, de tévedtek.

Valójában mind a férfiak, mind a nők a kevésbé sminkelt képeket találták szépnek. (Via The Daily Mail)

(Címlapfotó: Vanessa Tevesti / Wikimedia commons)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt