Elkészült Fa Nándor új hajója

Tbg
sport
2014 március 23., 21:52
comments 42

Elkészült Fa Nándor új hajója Spirit of Hungary néven, a Földet háromszor körbehajózó vitorlázó ezzel a hajóval tér vissza az óceánra.

A hároméves terv csúcspontja a 2016-17-es Vendée Globe szóló, nonstop földkerülő verseny lesz.

Írja az MTI, és most jöjjenek a képek, aztán még pár infó, maradjanak velünk! (Fotók: Illyés Tibor/MTI)

Elkészült Fa Nándor új hajója Elkészült Fa Nándor új hajója Elkészült Fa Nándor új hajója Elkészült Fa Nándor új hajója

A karbon vitorlás Paulovits Dénes üzemében készült, "harminc kilométer kábel és több kilométer kötél van beleépítve", mondta róla a székesfehérvári bemutatón Fa.

A hajót májusban vitorlázzák be az Adrián, Fa Nándor először  a június 1-jén rajtoló New York-Barcelona Atlanti-óceánt átszelő páros versenyen indul vele.

A projekt támogatói többek között:

  • a Közgép
  • a Magyar Villamos Művek
  • a Magyar Fejlesztési Bank

(MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.