Az idétlen billentyűkben minden reményünk

ZENE
2014 március 23., 09:27
comments 2

Nehezen helyreálló hétvégi délelőttökre kiötölt zenei sorozatunkban most Birtalan Áron válogatott össze egy napot mentő mixet.

Birtalan alkotásait elsőnek nyolcbites chiptune mozgalom élén lehetett megismerni, azóta pedig nagyívű váltások után jött a shoegaze-rock vonalon mozgó Kanagawa, mostanában pedig Ghosts & Scholars álnév alatt szerez hangokat meg zenéket. Műveit Soundcloudján lehet megtalálni, a Ghost and Scholars keretében még ősszel kijön lemez, tavasszal pedig egy izgalmas koprodukció formájában jön majd egy másik. A Quart készített vele remek interjút, igaz, még 2012-ben, de érdemes elolvasni.

444_hangOver_#45 - Birtalan Áron by !!444!!! on Mixcloud

A mixhez ezen a héten is jött egy rövid használati útmutató:

Nem tudok ehhez túl sok okosat mondani, de a másnaposoknál ez talán el is nézhető

Úgyhogy inkább lerajzoltam a szerintem ideális hangerőívet amit hallgatás közben állítgathatunk. Mondjuk valaki mást is felkérhetünk erre a remek feladatra, és akkor marad idők egy rakás király dolgot csinálni, például semmit.

a igen, szóval a rajz:

rajz

De hogy valami konkrétabbat is mondjak a zenéről, az biztos, hogy ilyenkor jól esnek az idétlen billentyű, meg a szépen szóló dobok, és itt van is belőlük egy csomó. Zongorát kivéve, abból alig jutott. Az ilyen esti hangszer.

Ja, és pont 64 perc lett a mix. Mint a bitek, meg a vármegye.

photo_camera A fényképet Natela Lemondzhava készítette

Sorozatunknak ez már sokadik epizódja volt, a korábbiakat itt lehet végighallgatni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.