A Fidelitas nyíregyházi elnöke szerint lufit osztogató Fidelitas-aktivistát rugdosott meg a Gyurcsány Ferenc által felhergelt idős férfi Nyíregyházán

POLITIKA
2014 március 24., 20:21
comments 33

Írtunk mi is arról hétvégén, hogy kölcsönösen feljelentette egymást a DK, mint párt és a Fidesz képviselője, Menczer Erzsébet, mert a DK állítása szerint Menczer megütötte egy aktivistájukat, Menczer szerint pedig a DK hazudik.

Hétfőig kellett várni, hogy újabb nívós történettel bővüljön a kampány, most a Fidesz állítja azt, hogy Gyurcsány Ferenc nyíregyházi fórumán megrugdosták a Fidelitas aktivistáját.

Jászai Menyhért, a Fidesz nyíregyházi szervezetének elnöke szerint hétfő este Gyurcsány a  Kossuth téren megtartott kampányrendezvényén

egy idős férfi többször megrúgta a Fidelitas aktivistáját, aki lufit osztott a város főterén sétálóknak.

Az ifjú pártképviselő szerint legalább száz méterre voltak Gyurcsányéktól, és nem zavarták a DK-sokat. A Fidelitas helyi elnöke elmondta, hogy az eset szemtanúi szerint ugyanis egyértelmű, hogy a DK elnöke hergelte fel hallgatóságát, az egyébként a rendezvényt semmilyen módon nem zavaró fiatalok ellen, ezért bocsánatkérést várnak. Feljelentést is tesznek a Nyíregyházi Rendőrkapitányságon.

Ugyanakkor a párt szerint semmiféle atrocitás nem történt, és csak a Fidelitas provokációjáról van szó.

Széll András, a Demokratikus Koalíció nyíregyházi választókerületi ügyvezető alelnöke azt mesélte, hogy a DK elnöke a Kossuth tér egyik padjára felállva beszélt, amikor a közelben lévő hotel előtt gyülekező fideszes aktivisták elkezdtek az ellenzéki szimpatizánsok felé vonulni.

"Ekkor kivált a tömegből egy általunk nem ismert személy, és szólt a Fidesz-aktivistáknak, hogy menjetek innen, semmi dolguk nincsen itt" - mondta Széll, aki maga is a helyszínen volt. Ő semmilyen fizikai atrocitást nem látott, a téren lévő rendőrök azonnal a két tábor közé álltak.

Elmondta, ha valóban úgy történt, ahogy a Fidesz állítja, akkor a rendőrségnek kell lefolytatnia az eljárást.

Széll András azt viszont határozottan visszautasította, hogy a fideszesekkel szópárbajt vívó férfi DK-s aktivista lett volna.

A helyszínen lévő DK-s szimpatizánsok a "Demokratikus Koalíció" feliratú kék kabátban voltak

- tette hozzá.

A rendőrség későbbre ígért tájékoztatást az ügyben, nagyon várjuk. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.