Elég messze volt a nullszaldótól a szocsi olimpia

külföld
2014 március 24., 17:12
comments 15

41 millió dollár bevételt termelt a szocsi téli olimpia, jelentette be hétfőn Dmitrij Kozak miniszterelnök-helyettes. Ezt az összeget a tömegsport fejlesztésére fordítják.

"Az ötkarikás játékok nemcsak az infrastruktúra létrehozása és a kimagasló sporteredmények miatt nevezhetők sikeresnek, hanem kereskedelmi szempontból is"

- jelentette ki Kozak, aki a bevételi forrásokat nem részletezte, csupán annyit fűzött hozzá, hogy a februári olimpia és a márciusi paralimpia idején mintegy négyszázezren látogattak el Szocsiba.

A 41 millió dollár elég szerény haszonnak tűnik, ha az olimpia rendezésére fordított költségekkel vetjük össze őket. A legelterjedtebb becslések szerint ugyanis mintegy 51 milliárd dollárba kerülhetett a játékok megrendezése Oroszországnak. És bár egy olimpia megrendezése soha nem szokott közvetlen profitot jelenteni, de mondjuk máshol nem is lopnak ki ennyire irgalmatlanul sok pénzt belőle. (via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.