A forradalom gyermekei a Krímben is felfalják egymást

2014 március 25., kedd 20:40
9

Szevasztopol polgármestere, Alekszej Csalij kedden "véget ért a forradalom" felkiáltással rendeletben oszlatta fel és szólította fegyvereik beszolgáltatására az orosz "önvédelmi csoportokat". Ezek mindenféle gyanús alakokból verbuvált félkatonai csoportok voltak, már amennyiben bárkit gyanús alaknak lehet nevezni egy országban, ahol a parlamenti képviselők jelentős hányada konkrét maffiózó.

De nem ez a lényeg, hanem hogy a csoportok elég rosszul reagáltak a hírre, több csoport tüntetést hirdetett szerdára. "Csalij még csak köszönetet sem mondott nekünk, egyedül akarja irányítani ezt a várost" - mondta az egyik csoport parancsnoka.

Csalij szerint viszont most már semmi szükség az orosz önvédelemre, hiszen a város már Oroszország része, így tiszteletben kell tartani az orosz törvényeket. Az orosz állampolgár Csalijt február 24-én "választották" polgármesterré a szevasztopoli tanács "rendkívüli" ülésén. (MTI)

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt