A forradalom gyermekei a Krímben is felfalják egymást

külföld
2014 március 25., 20:40
comments 9

Szevasztopol polgármestere, Alekszej Csalij kedden "véget ért a forradalom" felkiáltással rendeletben oszlatta fel és szólította fegyvereik beszolgáltatására az orosz "önvédelmi csoportokat". Ezek mindenféle gyanús alakokból verbuvált félkatonai csoportok voltak, már amennyiben bárkit gyanús alaknak lehet nevezni egy országban, ahol a parlamenti képviselők jelentős hányada konkrét maffiózó.

De nem ez a lényeg, hanem hogy a csoportok elég rosszul reagáltak a hírre, több csoport tüntetést hirdetett szerdára. "Csalij még csak köszönetet sem mondott nekünk, egyedül akarja irányítani ezt a várost" - mondta az egyik csoport parancsnoka.

Csalij szerint viszont most már semmi szükség az orosz önvédelemre, hiszen a város már Oroszország része, így tiszteletben kell tartani az orosz törvényeket. Az orosz állampolgár Csalijt február 24-én "választották" polgármesterré a szevasztopoli tanács "rendkívüli" ülésén. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.