Kövér Lászlót tájékoztatják a Snowden-ügyről

Kövér László házelnöknek feljegyzés készül az Országgyűlés Európa több országát érintő lehallgatási botrány magyarországi szálainak meg a külföldi befolyásszerzési törekvések feltárására létrejött vizsgálóbizottság munkájáról, és az így feltárt államtitkokat képező tényekről – írja az MTI.

Gulyás Gergely, a testület fideszes alelnöke a bizottság zárt ülése után újságíróknak elmondta: a Külügyminisztérium tájékoztatásának köszönhetően megismerhették az ottawai, a berlini, a londoni és a moszkvai nagykövetek írásbeli tájékoztatását. Ezeket a korábbi miniszteri és államtitkári meghallgatásokkal során szerzett információkkal kiegészítve feljegyzésben megküldik a házelnöknek is. A feljegyzést a testület keddi egyhangú döntése alapján Kocsis Máténak, a bizottság fideszes elnökének kell majd elkészítenie.

Ezen felül abban maradtak, hogy a befolyásszerzéssel kapcsolatos kísérletek feltárását a bizottság mandátumának lejártáig, március 31-ig nem tudja befejezni. Ezért az új Országgyűlés – ha úgy gondolja – erre új vizsgálóbizottságot hozhat létre – mondta Gulyás. (MTI)