Az MSZP pártigazgatójáról is kikerült egy titkos hangfelvétel

politika
2014 március 27., 08:39
comments 91

Azért akarunk kormányozni, hogy az emberek normálisan éljenek, legyen baloldali politikai meg végre a sajátja embereinket kifizethessük

- mondta egy most, az Indexen nyilvánosságra hozott hangfelvételen Velez Árpád, az MSZP pártigazgatója.

photo_camera Velez Árpád jobbra Fotó: MSZP

Hogy a felvétel mikori, az nem tudni pontosan, de valamikor ősszel készülhetett, mert Velez arról beszél, hogy hamarosan lezárulnak a tárgyalások a választási megállapodásról. Az viszont biztos, hogy szocialistákkal beszélget Velez az elég rossz minőségű felvételen.

A pártigazgató a kifizetésre mondott is egy példát:

Ha van egy idős nénink, aki végiggürcöli a kampányt, és arra kér minket, hogy az unokájának adjunk munkát, akkor ezt teljesteni kutya kötelességünk.

De erről sokkal többről van szó. Velez arra panaszkodik, hogy akkor sem sikerült helyzetbe hozni az embereiket, amikor még ők voltak korányon.

Ami szintén nem sikerült: hogy saját embreinket kifizessük. Szégyellték magukat a saját minisztereinek, hogy balodali embereket vesznek fel. SZDSZ-es haveroknak adtak pályázatokat, hogy ne írkáljanak róluk csúnya dolgokat az újságban, meg a fideszeseknek kifizették a menekülőútjukat. Ezt csinálták a saját vezetőink.

Velez szerint hiba volt, hogy a kormányzásuk idején nem volt az ilyen jellegű kéréseknek, igényeknek egy csatornája.

Egy megyei vagy budapesti elnök, egy országgyűlési képviselő semmit nem tudott elintézni. Érdekes módon mindig a tőlünk inkább liberális irányba elhajló emberek lettek elhelyezve. Azt szeretnénk, hogy sajátjainkat hozzuk helyzetebe. Ha valakinek ez szégyen, akkor nagyon rossz helyen ül. Mert ez a kötelességünk. Érdekes módon a Fidesz ezt meg tudta csinálni.

De a kormányváltással legalább tízezer embert lehet majd elhelyezni, fiatalokat, középkorúakat. Egyébként nemcsak a jól fizető munkahelyek miatt panaszoknál egyértelmű, hogy Velez nemcsak a Fideszt, de a liberálisokat sem kedveli.

Ez a gyönyörű, és nem akarok senkit megbántani, ez a liberálbal kormányunk, ami nekünk volt, nem lehetett túlzott baloldalisággal gyanúsítani.

De ez nemcsak a múlt, hanem a fenyegető jövő is.

A kormányváltás nem azért kell, hogy leváltsuk Orbán Viktort. Az egy eszköz. Baloldali politikát akartunk csinálni, de ez nehéz lesz Bajnai Gordonnal és az összes többi liberálissal, ezt el kell mondanom.

Nem jósol nagy jövőt sem az Együtt 2014-nek, sem a Millának, sem az LMP-nek, mert azok érdekszövetségek. Szemben az MSZP-vel, aminek van egy "20 éves múltja, és ami előtte volt, félreértés ne essék", és egy igazi közösség. Ami akkor is ki tudott mászni a szarból, amikor az 2010-ig idáig (és itt igazán csak a képzeletére bizhatja magát a hallgató, hogy mit mutathatott Velez) ért, és még lötyögtették is.

És tudják, mi a nagy baj? Hogy az MSZP-nek nincs médiája. Mert hiába van például egy baloldali irányultságú tévé (csak sejteni lehet, hogy az ATV-ről beszél a pártigazgató), de ugyanolyan esélyeket ad mindenkinek a baloldalon. Márpedig ez az MSZP munkáját nem segíti.

Persze nincs könnyű dolguk amúgy sem.

A mi bázisunk java része nem használja az internetet

- mondja Velez. A napilapokat sem olvassa senki, "médiának nincs, és nem is lesz a következő időszakban". így maradnak a személyes találkozók. De a kormányváltás után neki kell látni egy médiabirodalom kiépítésének, ami nem lenne politikailag irányított, cenzúrázott, de

ne kelljen könyörögni azért, hogy egy cikk bekerüljön.

Velez Árpádot kerestük, nem nyilatkozott. Helyette viszont Szanyi Tibor igen, bár a felvételt nem hallotta. Röviden: az a Fidesz ékveréses provokációja.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.