Hatalmas a bizonytalan szavazók száma az Ipsos szerint

politika
2014 március 27., 16:27
comments 139

A közvélemény-kutató cég szerint akár 900 ezer ember is megváltoztathatja döntését a választás előtti utolsó héten, írja a hvg.hu. Závecz Tibor, a Szonda Ipos vezetője szerint ez a tömeg az LMP-t és a Jobbik tolhatja meg. A zöldpárt így bejuthat, a Jobbik pedig jobb eredményt érhet el, mint 2010-ben. Závecz szerint az LMP és a Jobbik erősödése akár a Fidesz kétharmadát is eldöntheti.

photo_camera MTI Fotó: Kelemen Zoltán Gergely

A Szonda Ipsos mérte most az egyes pártokra szavazók más pártokkal való szimpátiáját is. A számok így alakultak:

  • A 2,6 millió Fidesz szavazó 66 százaléka biztos a döntésében, de van 250 ezer, aki a Jobbikon hezitál és 75 ezer, aki az LMP-re kacsint.
  • A 900 ezer Jobbikos közül 62 százalék biztos a döntésében, de 105 ezren a Fideszre is ikszelnének. A legfurcsább, hogy van 45 ezer Jobbik-szimpatizáns, aki az Összefogás pártjaira is húzna.
  • A baloldali Kormányváltóknak 1,8 millió szavazója van, de csak 60 százalékuk biztos. 270 ezren az LMP-re is voksolna.
  • Az LMP tábora a legkevésbé elkötelezett, csak 49 százalékuk biztos döntésében. (HVG)

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.