Megtámadták Herczog Editet

politika
2014 március 30., 16:48
comments 39

Négy, feketébe öltözött fiatalember támadt rá szombaton, Csókakőn a baloldali összefogás Fejér megyei képviselőjelöltjére, Herczog Editre és az őt kísérőkre. Az egyik támadó kitépte a kezükből a Nők a változásért feliratú molinót, és magával vitte – közölte az MSZP.

photo_camera Bokros Lajos és Herczog Edit (Fotó: Herczog Edit / Facebook)

A rendőrség a feltételezett elkövetőt előállította és eljárást indított ellene. A móri rendőrkapitányságon este tett feljelentés szerint ez történt:

  1. Csókakő belterületén az országgyűlési választásokon induló jelölt kampánysétáján egy ismeretlen férfi a résztvevők kezéből kivette a molinót, majd kocsival elhajtott.
  2. Személyi sérülés nem történt.
  3. A rendőrök egy csókakői parkolóban megtalálták az eltulajdonított molinót.
  4. Nem sokkal később tulajdon elleni szabálysértés miatt meghallgattak egy 33 éves helyi lakost, aki a szabálysértés elkövetését nem ismerte el
  5. A férfit – aki a kampányséta résztvevői szerint a gépjárművet vezette - a feljelentő felismerte.

Az MSZP azt írta: rövid időn belül ez a második eset, hogy a baloldali ellenzék békésen kampányoló tagjaira támadnak, ugyanis szombat reggel késsel támadt egy férfi egy MSZP-s aktivistára Zuglóban, a Bosnyák téren. A rendőrség a késsel hadonászó férfit előállította. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.