Kövér Lászlónak nem tetszett a Néprajzi Múzeum molinóinak színvilága, ezért leszedette őket

POLITIKA
2014 március 31., 16:54
comments 83

A múzeum vezetősége stílusváltásra adta a fejét március elején, ezért pedig látványos molinókampányba is kezdtek. Mára azonban eltűntek a molinók. Mint az Index megtudta, azért mert a vörös drapériák nem nyerték el a Kövér László elnökölte Kiemelt Nemzeti Emlékhely Bizottság tetszését.

Mint kiderült, a reklám színvilága, stílusa nem illett a Kiemelt Nemzeti Emlékhely (értsd: a Kossuth tér) egységes arculatához, és a környezet műemléki megjelenéséhez. A bizottság ezért március 19-én megtiltotta a múzeum számára a molinók kihelyezését. Múlt héten kapták meg a határozatot, mára már el is tűntek a rettenetes molinók.

A múzeum Facebook-oldalán még mindig a molinókról készült fénykép a borítókép:

neprajzi

Ma viszont ezek már nincsenek sehol. A múzeumnak nem volt lehetősége mérlegelni, ilyesmiben a Kövér-féle bizottság szava a döntő. De egyeztetést javasolnak, hogy mindkét fél számára megfelelő megoldás szülessen.

 

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.