"A rendőrökkel vívott harc közben lelőtte magát"

külföld
2014 április 03., 13:42
comments 51

Az ukrán hatóságok hivatalos álláspontja szerint ez történt Olekszandr Muzicskóval, a szélsőjobboldali Jobb Szektor egyik vezetőjével. Muzicskó március 25-ére virradóra halt meg a nyugat-ukrajnai Rivnében.

photo_camera Olekszandr Muzicskó

A belügyminisztérium közlése szerint szíven lőtte magát, miközben a rendőrökkel dulakodott.

A Jobb Szektor már korábban is halálos fenyegetéseket küldött a rendőrségnek az eset miatt. Szerintük a gyilkosságot a belügyminiszter rendelte meg, hogy így gyengítse a Janukovics elűzéséban ugyan fontos szerepet játszó, de ultranacionalista csoportot.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.