Elítélték a bedrogozva képzeletbeli gyermekével egy püspökladányi óvodába besétáló csodaharcos férfit

Jogerősen 2 év, 5 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Debreceni Törvényszék azt a férfit, aki még 2011-ben bedrogozva bement egy püspökladányi óvodába, majd amikor kijöttek a rendőrök, összekapott velük. Hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt ítélték el, írja a HajdúPress.

Az ítélet szerint a férfi egy buliba érkezett előző este, ahol marihuánát és dizájner drogokat fogyasztott, reggel pedig az utcán egy unokáját kísérő nagypapát kezdett el követni.

A vádlott a bíróság ténymegállapítása szerint azt hallucinálta, hogy az ő gyereke is abba az óvodába jár.  Előbb az óvónők, majd a karbantartó próbálta elküldeni, de ő nem volt hajlandó távozni. Az óvónők bezárták az ajtókat, majd kihívták a rendőröket. A rendőrök az udvaron találtak rá a férfire, aki megpróbált egy biciklijét toló szülőre irányítani a figyelmet, azzal, hogy ő biciklitolvaj. Majd megpróbált elmenekülni, de falhoz állították.

Cz. Győző  folyamatosan ellenállt, támadó állásba helyezkedett és még azt is mondta a rendőröknek, hogy

„Na gyertek, karatézzunk!”

, majd menekülni kezdett, többek között átugrott egy kétméteres kerítést, és kifutott az utcára. A sportos múltú férfi után a rendőrök autóval és gyalog indultak el, de hiába érték utol, a férfi folyamatosan ellenállt, dulakodás közben megszerezte az egyik rendőr gázspray-jét, és arcon fújta vele a rendőrt. Végül újabb két autóval még négy rendőr érkezett a helyszínre, hatan tudták úgy lefogni, hogy megbilincseljék. Az óvoda vezetője később arról beszélt, hogy ilyen hihetetlen erejű embert még nem látott. (via HajdúPress)