Lemondott a melegellenes Mozilla-főnök

TECH
2014 április 03., 19:56

Brendan Eich márciusban lett a cég vezérigazgatója, amiből elég hamar komoly botrány lett, mivel

nemcsak, hogy vállaltan melegellenes, de korábban pénzzel is támogatotta a melegházasság elleni kampányt.

eich

Ez már önmagában sokaknak szemet szúrt az alapvetően nyitott internetes vállalati közegben, de igazán nagy ügy akkor lett belőle, amikor az OkCupid nevű társkereső tiltakozásul egyszerűen letiltotta a Firefox-felhasználókat.

A húzás olyannyira bejött, hogy a Mozilla bejelentette, Eich lemond a pozíciójáról annak ellenére, hogy a pénzügyi támogatásért már bocsánatot kért. Közleményükben azt írják:

A Mozilla büszke arra, hogy magasabb mércének akar megfelelni, és épp ennek nem feleltünk most meg. Megértjük azokat, akiket megsértettünk, mert nem maradtunk hűek önmagunkhoz. Nem úgy viselkedtünk, ahogy azt elvárjuk magunktól.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.