Siófoki közgépes hangfelvétel-ügy: az önkormányzat is feljelentést tett

politika
2014 április 03., 13:29
comments 11

Ez az a felvétel, amit a nyugat.hu hozott nyilvánosságra, és ami szerint két fideszes politikus, Balázs Árpád, Siófok polgármestere és Witzmann Mihály, a térség parlamenti képviselője arról beszélgetnek, előre tudni lehet, hogy a Közgép fogja nyerni az egyik helyi közbeszerzést, és hogy Simicska cége be is fog szállni később a kampányba.

Korábban írtunk arról, hogy Schiffer András emiatt már feljelenést tett, mert szerinte ez "az állami szintre emelt, intézményesített korrupció működését tükrözi".

De nem ez lesz az egyetlen feljelentés az ügyben - a siófoki önkormányzat szerint a felvétel manipulált, ezért a rendőrséghez fordulnak. Egészen pontosan a

"a sajtóban megjelent valótlan állítások, valamint a Btk. 422. paragrafusába ütköző tiltott adatszerzésnek minősülő bűncselekmény elkövetői ellen".

Az önkormányzat szerint a felvétel "vágott, manipulált, illegális, ezért azt nem tudják minősíteni". Szerintük a Közgép az önkormányzat közreműködésével semmilyen módon nem finanszírozott választási kampányt.

Fel sem ajánlotta azt, és el sem fogadtam volna, mert a törvény által biztosított források éppen elegendőek a kampányköltségek fedezésére

- mondta az állítólagos közgépes támogatásra Witzmann Mihály.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.