Visszajön a Start Menü a Windows 8.1-be

TECH
2014 április 03., 10:29
comments 9

Microsoft tegnapi nagy Windows 8.1-es bejelentését szinte teljesen elnyomta, hogy azt is elmondták, visszahozzák a Start Menüt a következő frissítéssel. Erre már korábban is utaltak jelek, például az, hogy az előző frissítés asztai nézetében visszahozták a Windows ikont a tálca balszélére.

photo_camera A háttérképet nem én csináltam, csak egyszer engedtem, hogy Fülöp Péter leüljön a helyemre.

Eddig ez a hagyományos csempe-menüt hozta be, nemsokára viszont a régi Start Menühöz hasonló ablakot nyit majd fel. Sőt, már arra sem kényszerít majd senkit a Microsoft, hogy egyáltálán találkozzon az új menüvel, mert be lehet majd állítani, hogy induláskor a Windows egyből az asztalra bootoljon. És lehet majd az új környezetre írt programokat is ablakban futtatni, amitől eddig kicsit skizofrén volt az egész rendszer.

A változás nyilván a korporét Windows XP-ludditák miatt van, akik a Microsoft hagyományos felhasználói bázisához hasonlóan nehezen mozdultak el a megszokott struktúrától. Desktop módban a 8.1 egyébként elvileg futni fog majd 1 gigabájt ramnál kevesebbel felszerelt gépeken is, bár én ezt inkább nem szeretném kipróbálni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.