Feléledt egy vulkán Ecuadorban

katasztrófa
2014 április 05., 06:41
comments 9
photo_camera (REUTERS/Carlos Campana)

Tíz kilométer magas hamuoszlopot lövellt a magasba az ecuadori Tungurahua tűzhányó péntek este egy hatalmas, öt percen át tartó kitörést követően, ami forró gázokat, hamut és kőzetet zúdított a vulkán északi és északnyugati oldalára. A hajnali robbanást egy második, négy perces kitörés is követte, majd öt kisebb rengés. Az Andokban lévú, 5023 méter magas tűzhányó, ami a fővárostól, Quitótól 140 kilométerre délre fekszik hosszú szünet után idén február 1-jén éledt fel. A Tungurahua 1999 óta szórványosan többször is működésbe lépett. 2006-os kitörése hat ember halálát okozta. (MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.