Idén is fejre állt a közigazgatás, malmozhatunk fél tízig is

politika
2014 április 06., 15:54
comments 13

Több helyen még sorban állnak az emberek, ezért nem hirdetnek sem részeredményeket, sem pedig részvételi adatokat. Az átjelentkezők kényszerülnek hosszú várakozásra.

Péntek délután 4-ig lehetett jelezni, hogy valaki nem állandó lakóhelyén kíván szavazni, hanem valahol máshol. Vagyis pontosan tudhatták előre a választás bonyolításával foglalkozók, hogy hány ilyen ember lesz, és hol lesz a szokásosnál nagyobb roham. 2010-ben is fejre állt az átjelentkezőktől a rendszer, de nem sikerült levonni a tanulságokat.

A 8. 9., 11., és a 13. kerületben is van ahol kígyóznak a sorok, pedig este hét óta már nem lehet beállni. Akik viszont már hét előtt ott voltak, azokat még meg kell várni. Addig – hogy őket ne befolyásolják – nem lehet részeredményeket sem közölni.

Így várhatóan az lesz, hogy hosszú hallgatás után egyszerre csak végeredményhez közeli eredményt hirdetnek, hiszen ahol nincs sor, ott már számolnak.

Este kilenc - fél tíz körül várhatók eredmények.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.