Küldjünk már katonákat abba a izé, Ukrajnába, vagy mibe ott Afrikában

meghökkentő tudomány
2014 április 07., 20:54
comments 94

ukraine-map-final

Amerikai politikatudósok készítettek egy kutatást arról, hogy tudják-e egyáltalán az amerikaiak, hol van a világpolitika aktuálisan legforróbb helyszíne, Ukrajna. A válaszok a fent látható térkép szerint oszlottak meg, ami önmagában talán nem is annyira meglepő. A kutatás viszont arra is rákérdezett, egyetértenek-e azzal, hogy Amerika katonákat küldjön az országba. Az eredmény:

minél távolabb tippelte valaki Ukrajnát a valódi helyétől, annál valószínűbb volt, hogy szívesen avatkozna be katonailag.

A felmérés részleteiről itt lehet olvasni.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.