A Századvég is pályázott a Norvég Civil Alap kezelésére

politika
2014 április 11., 11:04
comments 23

A Fideszhez sok szállal kötődő elemző cég is pályázott arra, hogy a Norvég Civil Alap konzorciumi szerepére. Akkor a Századvég az első körben kiesett, a második fordulóban pedig az Ökotárs Alapítvány jutott be. Amit Lázár János pár napja norvég kormánynál panaszolt be, mondván, hogy túl szoros kapcsolatokat ápolnak az LMP-vel, ez pedig olyan, mintha egy egypárti demokráciát támogatnának.

A pályázat tényét Keresztesi Péter, a Századvég kommunikációs vezetője az Indexnek erősítette meg.

A Századvég kifejezetten jó viszonyt ápol a kormánnyal és a Fidesszel, a thinktank egyik alapítója volt Gíró-Szász Attila kormányszóvivő, ők adták ki a kampányra időzítve a Zuschlag-könyvet is, és rendre elég jól szerepelnek állami tendereken.

Arról, hogy mi állhat most Lázár János keménykedése mögött, itt írtunk hosszabban.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.