Na jó, a Nemzeti Kreatív Intézet tényleg a legviccesebb közintézmény

Média
2014 április 11., 14:51
comments 56

A Nemzeti Kreatív Intézetnél órási figurák dolgozhatnak. Ez egy állami pénzből működő, magát Hende Csabával meg Szőcs Gézával futtató startup inkubátort. Nem viccelek, Magyarországon tényleg van ilyen.

hende111
A történet úgy erősödött tovább, hogy a honlapjukat gyakorlatilag a Kreatív című újság logójával indították el.

kreatív

Aztán mikor már az egész internet sikítva röhögött rajtuk ma délelőtt, akkor levették a logót. És ezt mondták:

"[a] logó erre az átmeneti időszakra, a honlappal együtt alakult ki, egy teljesen egyszerű gondolat mentén: a Kreatív szó nemzeti színben körbezárt kezdőbetűjével (C és K). A végleges logó tervezés alatt áll már egy ideje. Jóhiszeműen használtuk eddig a logót, nem volt tudomásunk a hasonlóságról, de természetesen a figyelemfelhívó megkereséseket követően már azonnal levettük a honlapról, és semmilyen kommunikációs felületen nem jelenítjük meg a továbbiakban."

Nagyon remélem, hogy mostantól minden állami intézményben legalább ennyire szórakoztató dolgokat fognak válaszolgatni, ha kérdezi őket az ember.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.