Halálos áldozatai is vannak a kelet-ukrajnai összecsapásnak

külföld
2014 április 13., 10:23
comments 92
photo_camera Oroszpárti fegyveresek Szlovjanszkban.
AFP PHOTO / ANATOLIY STEPANOV

Egy ukrán nemzetbiztonságis és "meghatározhatatlan számú" orosz fegyveres vesztette életét Szlovjanszkban, ahol vasárnap délelőtt indult rohamra az ukrán nemzetbiztonság, hogy visszafoglalja azokat a közhivatalokat, amiket az oroszok az előző nap szálltak meg.

Az akcióban megsérült az ukrán titkosszolgálat, az SZBU terroristaellenes központjának vezetője is.

A városból ellentmondó hírek érkeznek. Az ukrán belügyminiszter - aki a halottakról is írt a Facebookon - már délelőtt fegyveres harcról írt, de akkor a Reuters helyszíni tudósítója szerint még nem volt lövöldözés.

Szombaton a donyecki régió - Szlovjanszk is itt van - más városaiból is jöttek hírek fegyveres összecsapásokról. Kramatorszkban például az ukrán beszámolók szerint az oroszok AK100-as gépkarabélyokkal lőttek - ez a fegyver csak és kizárólag az orosz hadseregben van rendszeresítve. Avakov ez alapján már arról írt, hogy megkezdődött "Ukrajna keleti részének orosz megszállása". (Via MTI)

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.