Pintér leporolta a szupertitkosszolgálat tervét

2014 április 15., kedd 6:01
28

Újrajátszaná a titkosszolgálatok felügyeletéért egyszer már elbukott meccsét Pintér Sándor belügyminiszter. A Népszabadság szerint újra leporolták az Alkotmányvédelmi hivatalnak nevezett elhárítás és a miniszterelnökség alá tartozó hírszerzés, az Információs Hivatal (IH) összevonásának tervét.

Pintér 2011-ben már próbálkozott ezzel, de a fideszes nemzetbiztonsági lobbi, elsősorban Kövér László házelnök erősebbnek bizonyult, ekkor került át az IH a külügyminisztériumtól a miniszterelnökséghez. Pintér másik terve a szupertitkosszolgálat, a Nemzeti Információs és Bűnügyi Elemző Hivatal létrehozása volt - ezt is Kövér furta meg egy törvényjavaslattal, amivel megvonta a titkosszolgálati státust a még fel se állított hivataltól.

Hogy Pintér miért próbálkozik újra, az rejtély. Érvei nem változtak, továbbra is azzal indokolja a központosítást, hogy a terroristák és a szervezett bűnözői körök együttműködése nemzetbiztonsági kockázatot jelent.

Kommentek

Ha kommentelnél, ahhoz Közösség vagy Belső Kör csomagra van szükséged. Ha csak olvasnád a többiek hozzászólásait, ahhoz nem kell előfizetés.

  1. Ha még nincs, regisztrálj 444 profilt
  2. Fizess elő a Közösség vagy a Belső kör csomagunkra
  3. Az előfizetésnél használt email címmel regisztrálj a Disqusra és azzal lépj be a cikkek alatt