A vég előtti vágyaink: utazás, szex celebbel, boldogság

ÉLET
2014 április 16., 15:13

Messze van még a kapuzárási pánik meg az effélék, de azért az ember néha számot vet az életével. Főleg ha egy bitang nagy táblán az arcába tolják a kérdést, hogy mit szeretne csinálni mielőtt meghal.

Ha április 19-ig Budapesten, a Gozsdu Udvar környékén jársz, és a kis lakatos naplódból már kikívánkoznak a vágyaid, a világért se fogd vissza magad!

photo_camera Lányok, akik Zimányok lennének

A Before I Die projekt eredetileg a tajvani származású amerikai művész, Candy Chang nevéhez fűződik, aki 2011-ben egy közeli barátja halála után gondolkozott el az élet értelmén és a még előtte álló feladatokon. Azóta több mint 65 országban állítottak több mint 475 falat, amire - amolyan közösségi bakancslista formájában - bárki felírhatja színes krétával a vágyait. A 2012-es Sziget után pedig ismét Budapesten a sor, Szulyovszky Lilla, Bodó Barbara és Cserei Zoltán jóvoltából.

Bár fel voltunk készülve, hogy az üres tábla mindenkiből ki fogja hozni az állatot és a cuki-prosztó skála teljes hosszát bejárjuk, a megnyitón az emberek inkább klasszik első bálozókra hasonlítottak, oroszlánszívű álmodozók helyett.

Páran azért akadtak, akik írtak, de alig volt, ami legalább valamilyen szempontból elérte az ingerküszöbünket. (Az anglisztikások és a hobbi nyelvtannácik készítsék kartávolságon belülre a Xanaxot.)

Kortárs Italkero gázkonvektor

Ha van itt fanatikus Urban Dictionary olvasó és a backsack épp kezdene rossz felé kanyarodni az értelmezési sztrádán, annak pontosítunk: a miniszterelnök Nemzeti Múzeumban kerülő hátizsákjáról van szó.

Sokat spórolhat egy ilyen, csak foglalkozni kell vele

Bali, víz, kaland. Túl sok volt a Fejős Éva.

Az az igazi, ha ingyen van a meleg víz, de a napkollektor hozama nehezen tervezhető, általában (mindig) szükség van elektromos vagy gázos kiegészítésre

A srác eleinte mindenkinek jó életet akart, majd szűkítette a kört az ismerőseire - úgyhogy összebarátkoztam vele.

Egyszerű, de nem túl hatékony

Megkértem, hogy indokolja: "Láttál már fehér sárkányt? Mit kéne hozzáfűznöm?"

Akik vidéken vagy a határon túl dédelgetnek álmokat, amik most nagyon kikívánkoznak, kommentben üzenjenek és vegyék úgy, hogy Dévényi Tibi bácsi már a kezükbe dobta a pöttyös labdát. A korrekt ügyintézés érdekében pedig a záró napon felírom helyettetek a táblára a legszuperebbeket!

photo_camera Ide jönnek majd a további - reméljük érdekesebb - vágyak.

Úgy tűnik valahogy nehéz eredetinek lenni, ha az élet végső értelmét kell összefoglalnunk. De azért hajrá!

A képekért köszönet nemdominak.

Kommentek

Közösségünk messze túlnyomó többségének jószándéka és minden moderációs igyekezetünk ellenére cikkeink alatt időről-időre a kollégáinkat durván sértő, bántó megjegyzések jelentek meg.
Hosszas mérlegelés és a lehetőségeink alapos vizsgálata után úgy döntöttünk, hogy a jövőben a közösségépítés más útjait támogatjuk, és a cikkek alatti kommentelés lehetőségét megszüntetjük. Közösség és Belső kör csomaggal rendelkező előfizetőinket továbbra is várjuk zárt Facebook csoportunkba, a Közértbe, ahol hozzászólhatnak a cikkeinkhez, és kérdezhetnek a szerzőinktől is.